Projekt Daniel

Et af krigens mange uskyldige ofre, den 16-årige sudanesiske dreng Daniel, har ved hjælp af 3D-printteknologi fået en ny arm.

Det er ikke alle teknologi-initiativer, der fremkalder en overvældende følelsesmæssig impuls om hvor enestående en betydning teknologiske fremskridt kan have.

Not Impossible Labs og deres Project Daniel er et af de teknologi-projekter, der gør lige præcis det!

Dette er historien om Not Impossible Labs grundlægger Mick Ebeling og hans Project Daniel.

Daniel 16 år

Project Daniel er en enestående fortælling om hvordan teknologi kan lindre og afhjælpe – men ikke fjerne – krigens sindssyge og tragiske konsekvenser for dens uskyldige ofre.

Efter at have læst om den sudanesiske dreng Daniel, der mistede begge sine arme under borgerkrigen i det sydlige Sudan, fik Mick Ebeling sin ide om at 3D print-teknologi måtte kunne tages i anvendelse for at afhjælpe Daniels skader.

Han rejste derfor til Nuba bjergene i Sudan i Afrika bevæbnet med 3D-printere, adskillige af Intels 2-i-1 tablets/laptops og en masse plastmateriale til 3D print.

Med Intels hjælp etablerede Mick Ebeling og Not Impossible Labs verdens første 3D protese printshop i Daniels sudanesiske landsby.

Not impossible Labs og Mick Ebeling havde ikke blot etableret hvad der formentelig var (er?) verdens første laboratorium og træningsanlæg for 3D-printede proteser.

Mindst lige så vigtigt er det, at de formåede at give håb og en bedre førlighed tilbage til Daniel, der i en alder af 14 mistede begge arme ved en eksplosion.

Daniel selv mente ikke, at hans liv ikke værd at leve længere…

Projekt Daniel – En unik og kreativ udnyttelse af teknologi

Project Daniel er det andet livsændrende projekt, som Mick Ebeling og Not Impossible Labs har været involveret i.

Mick Ebeling og NIL har tidligere udvist en unik kreativ og for alle involverede parter livsændrende udnyttelse af eksisterende teknologi.

I 2010 stod Mick Ebeling i spidsen for opfindelsen af Eyewriter teknologien.

Den består af eye-tracking briller, der med open-source software gjorde det muligt for en graffiti kunstner, der er lammet af ALS, at tegne og kommunikere kun ved hjælp af øjnene.

Teknologien blev nævnt i Time magazine’s “Top 50 opfindelser i 2010”.

Den var blandt Gizmodo’s Eight Incredible Health Innovations that Transform Lives.

Eyewriter var emnet i den prisvindende dokumentarfilm “Getting Up.”