Cruise indstiller driften af selvkørende taxaer

Det GM Motors ejede Cruise indstiller driften af selvkørende taxaer to dage efter selskabet mistede licensen og dermed tilladelsen til at tilbyde taxakørsel med selvkørende biler.

Cruise indstiller driften af selvkørende taxaer i hele USA.

Beslutningen kommer efter at Californiens transportkommission, CPUC, (California Public Utilities Commission),  har trukket selskabets tilladelse til at drive taxakørsel med selvkørende biler i San Francisco tilbage.

Et meget grimt trafikuheld

Beslutningen kommer efter en selvkørende Cruise taxa var involveret i et færdselsuheld i starten af oktober 2023, hvor en fodgænger blev slæbt 20 meter under en Cruise taxa.

Det skal nævnes, at det ikke var Cruise taxaen, der var ‘skyld’ i uheldet.

En kvinde blev påkørt af en anden bilist, med et rigtigt levende menneske bag rattet, og herefter slynget ind und en selvkørende Cruise taxa.

Den selvkørende bil foretog en undvige manøvre, efter kvinden var blevet slynget under den selvkørende Cruise taxa, og blev herefter slæbt 20 meter henad asfalten.

Nu med sikkerhedschauffører: Too little too late…

Cruise meddelte i slutningen af oktober 2023 at fremover tilbyder selskabet taxakørsel med autonome biler, hvor der altid vil være en sikkerhedschauffør i bilen.

Det fik ikke nogen god modtagelse hos Californiens transportkommission, CPUC, (California Public Utilities Commission),  og nu har selskabet så meddelt at det helt indstiller driften af selvkørende taxaer.

Kritik af selskabet

Det er siden kommet frem at Cruise, og dermed GM Motors, ikke har været særlig åbne om detaljer vedrørende uheldet den 2. oktober 2023.

Det er især det faktum at Cruise ikke har offentliggjort alle detaljer om Cruise bilens undvige manøvrer og de efterfølgende hændelser, hvor kvinden blev slæbt henad asfalten, der er faldet myndighederne for brystet.

Efter Cruise mistede sin licens i Californien har virksomheden nu suspenderet alle aktiviteter med deres selvkørende taxa i hele USA.

Det er ellers kun tre måneder siden, at de samme californiske trafikmyndigheder gav både Waymo og Cruise tilladelse til at drive taxakørsel med autonome biler.

Det skete efter begge selskaber har gennemført testkørsler i flere år i på statens vejnet.