Digit – en 1. april-nyhed fra Toshiba

Vi tager hatten af for Digit – Toshibas (selv)ironiske aprilsnar!

The Digit is a set of wearable computing gloves with a two-hand gestural user interface.

Sådan skriver Techcrunch i deres “anmeldelse” af Toshibas DIGIT.

Techcrunch nævner social media integrationen som en central feature.

DIGITs social media integration gør det muligt for to DIGIT brugere at udveksle indbyrdes status på diverse sociale medier ved at holde hinanden i hånden.

Toshibas aprilsnar er et solidt (selv)ironisk spark til tidens trang og tendens til teknologisk overkill i form af ofte ligegyldige gadgets, der kan en hel masse…

Toshibas wearable produkt DIGIT er et par handsker fyldt med alle mulige teknologier fra mobiltelefon over handshake-funktion til social media dating og virtual retina display projector(!) til videogame controller og indbygget 64GB SSD.

Historien har bredt sig over hele verden i dag 1. april 2014.

DIGIT - Toshiba geniale aprilsnar. Teknologikritik.dkWhat a prank!

Vi tager hatten af for Toshibas (selv)ironiske 1. april prank.

Den er professionel og gennemført med YouTube videoer, lancering på eget microsite, fact sheet og hele molevitten.

I en “pressemeddelelse” for Digit lyder det således at “DIGIT er ideel til hverdagens opgaver…“, og at handskerne indeholder funktionalitet som en smartphone, et DSLR-kamera, media streaming box, spillekonsol, hjemmebiograf, mp3-afspiller, ja selv ultralyd kan produceres af dette par handsker.

DIGIT indeholder angiveligt et 32-megapixel kamera, en kommunikationsenhed til mobile betalinger, 12 timers batterilevetid og et 4K Ultra HD Virtuelt Retina display! Sådan!

Der er fra Toshibas side ikke gjort noget forsøg på at give handskerne et sexet look.

De ligner almindelige arbejdshandsker med velcro lukninger og masse både umulige teknologier, men også gadgetteknologier, som findes – bare ikke i en udgave, der passer i en handske… endnu!

DIGIT - teknologikritik.dkDe features ved DIGIT, der for alvor tager stikket hjem som dette års bedste 1. april tech prank, er Toshibas opfordring til stoppe begge tommelfingre godt og grundigt ind i ørerne for at høre musik vha. DIGIT og til at holde sig for øjnene, når der skal ses eller optages video… det er fedt!

På et ‘lanceringssite’ for DIGIT kan man læse hele listen over de (helt utrolige) features og teknologier, som DIGIT handskerne er udstyrede med.1

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at hvis Toshiba engang gør alvor af sit prank og lancerer et sæt wearables med bare nogle af de mange teknologier indbygget, så skal vi her på Teknologikritik.dk ud og anskaffe os et par nye DIGIT handsker.

Det er især udsigten til at have både et 4K Ultra HD virtuelt Retina display, et Fibertronics 3D accelerometer, (så man kan se hvor hurtigt man løber efter bussen), og et to-hånds Gestural User Interface, (lige ved hånden, så at sige), der trækker i os.

Toshibas video præsentation af Digit

1: På toshiba.com er linket til DIGIT nu (2020) fjernet.