Teknologi på Folkemødet

Der er teknologi på Folkemødet i år.

På årets Folkemøde på Bornholm er der lagt op til en bred diskussion af og om teknologi.

Der er ikke mange områder af samfundslivet, hvor teknologi ikke er en betydende og oftest bærende del.

Det er efterhånden trivielt at opremse de områder, hvor nye teknologier ikke længere kan undværes.

Endelig er vores politikere vågnet op og har indset at den generelle diskussion;

… om menneskets forhold til teknologi og til hvordan nye teknologier udvikles, indføres i og påvirker samfundslivet.

er både nødvendig og presserende – for nu at citere os selv

Det er et godt fokus for et folkemøde i en tid, hvor den 4. industrielle revolution buldrer derudaf, og hvor alt er teknologi.

Som om det ikke altid har været det, vil en tekno-kyniker muligvis mene.

Teknologier har drevet menneskets udvikling og selvrealisering lige siden det første tidlige menneske samlede en gren op fra jorden og begyndte at bruge den som redskab for sin egen overlevelse. Men det er en anden diskussion.

Teknologi på Folkemødet

Den fornyede og langt mere kritiske offentlige diskussion af teknologi, som bla. Facebook og Cambridge Analytica skandalen gav anledning til, har øget interessen og diskussionen af teknologi og dens plads i vores hverdag – ikke mindst fra mediernes og politisk side.

Det afspejler Folkemødets program i høj grad.

De nye 4. generations-teknologier og deres hastige indtog overalt i samfundet vil indgå i en bred diskussion om teknologi på Folkemødet på Bornholm.

Der vil være generelle teknologi-diskussioner – f.eks. arrangerer GTS-nettet og Innovationsnetværk Danmark allerede i morgen d. 14 juni kl. 14.00 diskussionen Tager teknologien (snart) magten fra os?

Radius Kommunikation arrangerer diskussionen Vestager og Corydon – Hvordan tøjler vi teknologien? hvor Margrethe Vestager, EUs konkurrencekommisær og Bjarne Corydon, chefredaktør på dagbladet Børsen, diskuterer tech-giganter og demokrati samme dag kl. 16.00.

Endelig arrangerer Ledernes Hovedorganisation, Djøf, KL, Mercuri Urval og Mandag Morgen samme dag kl.17.00 den vigtige diskussion om Politisk lederskab – etiske valg i en teknologisk tid, hvor “Ledelsesscenen sætter spot på politik, ledelse og etik i en tid med robotstøvsugere og droner“.

Fredag 15. juni kl. 12.00 arrangerer TEKNIQ Installationsbranchen, VELTEK og LEAD Agency en diskussion om Nye teknologier: Hvad ændrer samfundet mest? hvor politikere og erhvervsfolk vil diskutere “Hvilke nye teknologier ændrer samfundet mest, og hvordan får Danmark det bedst mulige ud af dem?

Sidst, men ikke mindst, vil vi nævne Teknologiens betydning for forbindelsen mellem mennesker, fredag kl. 14.00 arrangeret af Gyldendal.

Arrangementet er en samtale mellem forfatterne Thomas Terney og Jeppe Krogsgaard Christensen over emnet Bliver samfundet mere eller mindre empatisk med teknologiens hjælp?

Granny Tech, Sundhedstech og Landbrugstech

Folkemødets program rummer masser af diskussioner om konkrete teknologier.

Arrangementet Granny tech fredag 15. juni kl. 10.30 behandler de store store udfordringer og det kæmpe potentiale, der er ved udvikling af teknologi til fremtidens ældre.

Droner i sundhedsvæsenet fredag kl. 11.30 diskuterer Sundhedsdroner, hvor hastighed og nøjagtighed er nøglen til korrekt diagnostik og behandling i sundhedsvæsenet.

Robotter – et af de mest hotte emner indenfor new tech

Når robotterne trækker i arbejdstøjet er en diskussion mellem beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, forbundsformand hos Dansk Metal Claus Jensen og CEO i Netcompany André Rogaczewski om emnet Skal vi omfavne eller frygte den digitale udvikling?

En kuriøs, men ikke desto mindre relevant diskussion er Advokatrådets Er fremtidens dommer en robot? hvor blandt andre dommer Henrik Engell Rhod fra Retten på Bornholm og IBMs Anders Quitzau, Innovation Executive og Watson Ambassadør diskuterer Kan en robot ved hjælp af kunstig intelligens afgøre en retssag?

Med udgangspunkt i en fiktiv retssag undersøges og diskuteres om en dommer kan være en maskine eller skal være af kød og blod.

Far fetched? Nej, ikke rigtig. Forskning indenfor kunstig intelligens, AI-subjektivitet og -ræsonnementer er enorm.

Danmark er et landbrugsland – og har altid været det.

Er Danmark også et førende landbrugsland i fremtiden?

Svaret afhænger bla. af de nye landbrugsteknologier og hvordan de udvikles i de kommende år.

På Folkemødet er Landbrugsteknologi et af årets store temaer.

Future farming – romantik eller højteknologi? torsdag 14. juni kl. 13.00 diskuterer Andreas de Neergaard, Prodekan og professor, KU og Ivar Ravn, Direktør, SEGES sammen med bla. Kim Escherich, Executive Innovation Architect, IBM og Martin Merrild, Formand, Landbrug & Fødevarer Hvordan inddrager landbruget nyeste teknologier og kan forbrugerne acceptere grise passet af robotter og gen-modificerede afgrøder?

Bornholms Landbrug & Fødevarer arrangerer fredag kl. 10.30 Digitalisering og Innovation…..Fremtidens Landbrug om hvordan Innovative løsninger og digitalisering er en udvikling landbruget skal fokusere på for at følge med.

Landbrug & Fødevarers Bæredygtighedstopmøde med 4 af Danmarks største virksomheder breder diskussionen om bæredygtighed ud til omfatte det lokale og det globale perspektiv.

Fuckr du med mit grundvand, Skyd svinet og Ulven er kommet er arrangementer, der alle afspejler den seneste tids miljø- og natur debat i Danmark.

Godt folkemøde!