Remdesivir ser ud til at virke mod Corona virus

En række kliniske forsøg på patienter med svære Corona/CoVid-19 komplikationer har vist, at Remdesivir ser ud til at virke mod Corona virus.

Data fra kliniske forsøg på mere end 1.000 Corona patienter fra hospitaler over hele verden har givet læger, sundehedspersonale og forskere nyt håb i kampen mod Corona virus.

Det amerikanske National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID, der er en forskningsenhed under det amerikanske NIH, National Institutes of Health, har koordineret de kliniske forsøg på en patientgruppe, som NIAID betegner som Hospitalized patients with advanced COVID-19 and lung involvement.

Forsøgene er udført på i alt 1.063 alvorligt syge Corona patienter på 75 hospitaler over hele verden.

Halvdelen af patienter fik Remdesivir, mens den anden halvdel fik et placebo-middel.

De foreløbige resultater viser at Remdesivir forkorter sygdomsperioden for denne gruppe af patienter med op til 30%.

I en artikel fra marts 2020 skrev Teknologikritik om forsøgene over hele verden på at finde en kur mod CoVid-19, hvor også Remdesivir indgik.

Nu ser ud til at Remdesivir virker mod Corona virus, hvis vi skal fæste lid til de foreløbige resultater af de kliniske forsøg med Remdesivir.

Ifølge The Guardian har Remdesivir ikke blot en gunstig effekte på sygdomsforløbet, det forbedrer også chancerne for at overleve CoVid-19.

Dansk optimisme

Professor i infektionssygdomme Jens Lundgren fra Rigshospitalet har koordineret den danske del af det international forsøg med Remdesivir er optimistisk efter meldingerne fra USA.

Til dr.dk siger Jens Lundgren:

Medicinen kan forbedre forløbet af den naturlige sygdom, så vi hurtigere kan gøre patienterne raske.

Det rykker vores behandlingsmuligheder op på et nyt niveau. Nu kan vi også designe yderligere studier med den viden, så nu er det ikke længere [et spørgsmål om], hvad skal vi give patienterne, men hvad skal vi give udover [Remdesivir].

Jens Lundgren til dr.dk

Fauci: Quite good news!

Anthony Fauci, der leder koordineringen af kampen mod CoVid-19 i USA, sagde i går, at resultaterne er gode nyheder, og at de viser, at Remdesivir virker mod Corona virus.

What it has proven is that a drug can block this virus. This will be the standard of care.

Anthony Fauci, cit. fra The Guardian

Hurtig godkendelse

De amerikanske myndigheder arbejder på at få Remdesivir godkendt som lægemiddel hurtigst muligt.

Remdesivir er udviklet af det amerikanske medicinalfirma Gilead i Californien i USA.

Midlet blev udviklet som et middel mod den ebolavirus-epidemi, der hærgede flere afrikanske lande i 2014 til 2016.

Det er den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse Food and Drug Administration, (FDA), der skal udstede en godkendelse af Remdesivir.

I følge N.Y. Times overvejer FDA, efter pres fra de amerikanske myndigheder, at udstede en straks-godkendelse så hurtigt som muligt.

Anthony Fauci advarer ifølge N.Y. Times mod forhastede beslutninger på baggrund af meget få data om hvorvidt Remdesivir er effektivt over en bred kam.